ONTDEK DE OMGEVING Er is ontzettend veel te doen en te beleven in de achterhoek! Op deze pagina lichten we een aantal activiteiten uit.

Doetinchem, Orangerie de Pol

Time for two
Een verrassende locatie op een plek waar je ‘m niet verwacht; net buiten het centrum van Doetinchem. Een glazen orangerie. Je kunt hier heerlijk dineren aan ronde tafels met wit opgedekt linnen en een open keuken. Midden in de natuur en dat maakt het juist zo leuk.

Fotograaf: Luuk Kramer

Museum Villa Mondriaan

Time for two
Museum over de jonge jaren van de wereldberoemde schilder Piet Mondriaan. Het bevindt zich in zijn vroegere ouderlijk huis in de Gelderse plaats Winterswijk in de Achterhoek.

Groenlo, Natuurpark de Leemputten

Time for family  / time for two
Prachtig natuurgebied. Er is een speelweide voor de kids en de mogelijkheid om zelf even neer te strijken met een lekker kopje koffie op een strandje aan het water van de Leemputten. Er is een grote zandheuvel die op mooie dagen wordt omgetoverd tot modderbad er is een schommelzak en je kan er zelfs waterfietsen

Hilgelo, recreatiegebied

Time for family  / time for two
Zwemmen, duiken, waterfietsen, fietsen en wandelen. Het zandstrand, de ruime ligweide en de vele speeltoestellen zorgen voor veel vermaak. Je vindt hier ook Beachclub Meer, waar ze leuke arrangementen hebben om bijvoorbeeld te leren Suppen.

More museum

Time for two
Museum MORE in Gorssel is het grootste Nederlandse museum voor modern realisme. Boordevol kunstwerken en inspiratie

Kasteel Ruurlo

Time for two
kasteel staat het leven en werk van grootmeester Karel Willinck centraal. Kasteel Ruurlo en museum More zijn ideaal om te combineren met elkaar

Smoks Hanne

Time for family
Fietsroute van 10 km in Zelhem voor kinderen van 5-15 jaar. Tijdens de Smoks Hanne route wanen kinderen zich even in het leven van de beroemdste heks van de achterhoek. Deze route bevat veel leuke opdrachten en heksenweetjes.

Ruurlo, Strooptocht

Time for family
wandelroute van 6 km, 5-12 jaar, de kok van pannenkoekenboerderij de Heikamp vertelt je graag wat zijn geheim is tijdens deze route.

Winterswijk, Muizenpad

Time for family
Wandelroute van 2 km, 3-7 jaar. Tijdens de 2 km durende route komen kinderen verschillende opdrachten tegen waarbij hun sportiviteit, dapperheid, muzilkaliteit, oplettendheid, tactiek en hun algemene kennis op de proef wordt gesteld..

Ruurlo, klimbos

Time for family / time for two
Ontstressen en genieten van de natuur? Een plek vol met verrassingen. Het is een speelparadijs voor jong en oud. Kies zelf een klimroute en bepaal zelf hoe hoog je wilt gaan.

Winterswijk Meddo

Time for family 
Bij Sevink Avonturenpark banjeren de kinderen lekker binnen en buiten rond in een veilige, omheinde omgeving. Jij leest ondertussen een krantje of kletst ongestoord bij met je partner

 

Groenlo, Welgelegen

Time for family  / time for two
Een tuin en veranda met uitzicht over de gracht van het historische vestingstadje. Kidskunnen er spelen in de oevertuin. Een menu met fijne klassiekers. Vier het leven en geniet is wat ze willen overbrengen bij Welgelegen Ook leuk na de lunch of borrel samen met familie of vrienden bootje varen. Daarna door naar de wijnbar voor een lekker glas wijn en dan door naar het restaurant voor diner.